دستگاه بسته بندی صنعتگران | فروش دستگاه های بسته بندی

واحد فروش 66941540-021

دستگاه بلیستر چیست و چگونه کار می کند؟

میانگین: 5 - تعداد رای‌ها: 1

قرص یا اسمارتیز چگونه بسته‌بندی می‌شود؟ تا به حال فکر کرده‌اید که بسته‌بندی کپسول‌ها، اسمارتیزهای ورقه‌ای و … چگونه صورت می‌گیرد؟ یا اینکه حباب ورقه‌ها چگونه پر شده و این کار با چه دستگاهی انجام می‌دهند؟ شاید فکر کرده باشید که بسته‌بندی این محصولات با چند دستگاه انجام شده و هزینه‌های زیادی را به شرکت‌ها تحمیل کند. شاید هم فکر کرده باشید که استفاده از چندین دستگاه نیازمند انرژی و زمان زیادی بوده و این دستگاه‌ها هدر رفت زمان و انرژی را به دنبال دارند. البته که اینطور نیست و ما قصد داریم به این سوالات پاسخ داده و شما را با دستگاهی به‌نام بلیستر آشنا کنیم. اگر به دنبال اشتغال در این صنعت یا ارتقا دانش خود هستید، پیشنهاد می‌کنیم، مقاله دستگاه بلیستر را در تا انتها دنبال کنید.

دستگاه بلیستر چیست؟

بلیستر به معنی حباب و حفره و بلیسترینگ به معنای ایجاد حباب و حفره بر روی ورقه‌های پلاستیکی است. دستگاه بلیستر به عنوان یکی از دستگاه‌های پرکاربرد در صنایع مختلف، وظیفه ساخت ورقه‌های پلاستیکی حفره‌دار را بر عهده دارد. البته این تنها کاربرد دستگاه بلیستر نبوده و این دستگاه علاوه بر این وظیفه، تمامی عملیات بسته‌بندی از ابتدا تا انتها را نیز به تنهایی انجام می‌دهد. از عملیاتی که ذستگاه بلیستر انجام می‌دهد، می‌توان به تولید ظروف حبابدار، پر کردن ظروف ساخته‌شده، ایجاد پوشش برای حباب ها و جداسازی ورقه ها از یکدیگر اشاره کرد. دستگاه بلیستر سایزها و مدل‌های مختلفی داشته و هر صنعت متناسب با حجم تولید و نوع محصول خود از نوعی از آن استفاده می‌کند.

مزایای دستگاه بلیستر

مزایای دستگاه بلیستردستگاه بلیستر با خودکفایی در عملیات تولید و بسته‌بندی، مزایای زیر را در اختیار خریداران و مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد. در ادامه به مزایای این دستگاه می‌پردازیم.

  • عدم دخالت دست: این دستگاه با انجام تمامی فعالیت ها، از دخالت دست و آلوده شدن مواد غذایی و دارویی جلوگیری کرده و بهداشت آن‌ها را حفظ می کند.
  • حداقل کردن نیروی کار: با دستگاه بلیستر، نیاز به نیروی انسانی و استخدام آن کاهش یافته و از پرداخت هزینه‌های اضافی جلوگیری می‌شود.
  • کاهش هزینه‌ها: این دستگاه به تمامی فعالیت‌های موردانتظار شما پاسخ داده و از صرف هزینه‌های بالا برای چندین دستگاه جلوگیری می‌کند.
  • سرعت بالا: تولید و بسته‌بندی محصولات توسط این دستگاه با سرعت بالا انجام می‌گیرد. این مزیت به حجم بالای بسته بندی و افزایش بازدهی شرکت کمک می کند.
  • اتصال به دستگاه کارتونینگ: دستگاه بلیستر به راحتی به دستگاه کارتونینگ متصل می‌شود. اتصال این دو دستگاه، به افزایش کارآیی و کاهش دخالت دست در بسته‌بندی کمک کرده و فرآیند بسته‌بندی را سرعت می‌بخشد.

نکته: دستگاه کارتونینگ، دستگاهی برای بسته بندی و قرارگیری محصولات درون جعبه است.

قابلیت های دستگاه بلیستر

دستگاه بلیستر با توجه فناوری پیشرفته‌ای که دارد، از قابلیت‌های بالایی برخوردار است. در ادامه مقاله به شرح تعدادی از قابلیت‌های این دستگاه پرکاربرد خواهیم پرداخت.

  • دستگاه بلیستر قابلیت تنظیم قالب برای محصولات متفاوت با سایزهای مختلف را دارا بوده و تغییر نوع بسته‌بندی به راحتی صورت می‌گیرد.
  • دستگاه از سیستم ایجاد پرفراژ و خط جداسازی بر ورقه‌ها برخوردار است.
  • برای کاهش ضایعات در بسته‌بندی بلیستر، می‌توان ابتدا و انتهای دو ورقه پلاستیکی را با کمک دستگاه بر هم متصل کرد.
  • این دستگاه همچنین امکان نصب فیدرهای مختلف قرص و کپسول را نیز دارا می‌باشد.
  • امکان نصب دوربین در دستگاه و مشاهده محصولات معیوب و بازگشتی از انتهای خط تولید توسط دوربین‌ها وجود دارد.
  • دستگاه بلیستردر کنار قابلیت‌های بالا، از سیستم چاپ تاریخ و نوشته بر روی بسته و تغییر آسان حروف و اعداد برخوردار است.
  • دستگاه بلیستر از سیستم حرارت‌دهی مستقیم تماسی به شکل رفت و برگشتی نیز برخوردار می‌باشد.
  • دستگاه بلیستر مجهز به سیستم سروو موتور می‌باشد که با دقت و سرعت بالا در قسمت‌های اصلی دستگاه قرار گرفته‌اند.
  • دستگاه امکان بازگشت محصول معیوب با وکیوم و سورتر انتهای خط به همراه کانوایر تخلیه محصول را نیز دارا می‌باشد.
  • فرم‌دهی دستگاه بلیستر به‌صورت تخت بوده و تعویض آن به شکل بسیار ساده و با عملکرد مکانیکی و فرم‌گیری دمش باد صورت می‌گیرد.
  • دستگاه دارای صفحه نمایش لمسی بوده و سیستم کنترلی آن plc می‌باشد. تنظیمات دستگاه با صفحه نمایش بوده و تنظیمات را به صورت اعداد و تصاویر و … نمایش می‌دهد.
  • اگر به دنبال استفاده بهینه از ورقه‌های پلاستیکی هستید، این دستگاه قابلیت طراحی برش به صورت زیگزاگی برای کاهش مصرف پلاستیک را نیز دارا می‌باشد.
  • برخورداری از سیستم سیلینگ و دوخت‌دهی روتاری را نیز می‌توان به قابلیت‌های این دستگاه اضافه کرد.
  • در قسمت‌های مهم دستگاه، سنسور‌هایی نصب شده است که وظیفه هشدار به اپراتور را برعهده دارند. دستگاه با توجه به هشدارها و نکاتی که شما وارد کرده‌اید، در زمان‌های خطر و موردنیاز اعلام هشدار میکند.
  •  کار با دستگاه بسیار راحت بوده و تعویض قالب و تنظیمات آن به راحتی امکا‌پذیر است.

کارکردهای دستگاه بلیستر:

کارکرد های دستگاه بلیسترهمانطور که اشاره کردیم دستگاه بلیستر عملکردی تمام اتوماتیک داشته و بدون نیاز به دخالت دست کار می‌کند. این موضوع از ورود باکتری به مواد غذایی و دارویی جلوگیری کرده و بهداشت آن‌ها را حفظ می‌کند. همچنین نیاز به توضیح است که دستگاه به حالت افقی و با عملکرد الکترومکاپنوماتیک فعالیت می‌کند. در ادامه به کارکردها و مراحل مختلف تولید و بسته‌بندی دستگاه بلیستر می‌پردازیم.

مرحله اول

در ابتدای کار مواد مورد نیاز برای بسته‌بندی را داخل دستگاه قرار می‌دهیم. روی دستگاه بلیستر پلاک‌های راهنمایی وجود دارد که نحوه ورود و عبور ورق‌ها را نشان می‌دهد. ورق‌ها را بر اساس پلاک راهنما داخل دستگاه قرار دهید.

  • نکته اول: نگران حرکت کردن و لیز خوردن ورقه‌ها نباشید. دستگاه و محورهای آن، ورقه‌ها را به شکل پنوماتیکی در جای خود ثابت می‌کنند. پنوماتیک فناوری از گازهای فشرده است که به ایجاد نیروی مکانیکی کمک می‌کند.
  • نکته دوم: مواد اولیه‌ای که برای ظروف بسته‌بندی استفاده می‌شود از جنس پلاستیک (پلاستیک PVC) و ورق نازک آالومینیومی روکش‌دار (PAPE) است. ورق PVC برای ساخت ظرف و ورق آلومینیوم برای ساخت درب استفاده می‌شود. ورق های پلاستیکی و آلومینیومی ضخامت و رنگ‌های متفاوتی دارند. شرکت‌ها با توجه به نوع طراحی، حرارت، فشار و سبکی که برای محصول خود در نظر گرفته اند، مواد اولیه خود را انتخاب می کنند. البته اکثر شرکت‌ها از ورق‌های پلاستیکی با ضخامت 250 میکرون و ورق‌های آلومینیومی با ضخامت 20 میکرون استفاده می‌کنند. عرض اکثر ورقه‌های استفاده شده نیز 25 سانتی‌متری می‌باشد.

مرحله دوم

حال نوبت به گرم کردن دستگاه می‌رسد. قبل از روشن کردن دستگاه باید هیترهای آن را گرم کنید. اگر هیترهای بلیستر گرم شده‌اند، دستگاه را روشن کنید.

مرحله سوم

مرحله سوم اصلی‌ترین و مهم‌ترین قسمت کار است. در ابتدای این مرحله، ورق‌ها وارد هیترشده و حرارت می‌بینند. این بخش از کار به این دلیل است که ورقه‌ها نرم و آماده قالب‌گیری شوند. در مرحله بعد ورقه‌های گرم ‌شده از هیتر عبور کرده و وارد قالب می‌شوند. در آخربا فشار وکیومی که به ورقه‌ها وارد شده، آن‌ها در قالب فرورفته و شکل قالب را به خود می‌گیرند.

مرحله چهارم

در اینجا مرحله ساخت ظروف به پایان رسیده و نوبت به پر کردن آن‌ها می‌رسد. در این بخش، ظروف ساخته‌شده را برای پر کردن از محصولات به سیستم پر کردن هدایت می‌کند. البته یک نکته وجود دارد و آن این است که سیستم پرکن ظروف یکسان نبوده و ممکن است برای محصولات مختلف، متفاوت باشد. برای مثال در ادامه به تفاوت سیستم پرکن قرص و کپسول خواهیم پرداخت.

در سیستم پرکن قرص، قرص‌ها به شکل براش در ظرف‌ها قرار می‌گیرند. به این شکل که قرص‌ها با قرار گرفتن در مخزن، به سمت پایین هدایت شده و روی ظرف می‌ریزند. براش‌ها حرکت چرخشی داشته و با حرکت براش‌ها قرص‌ها دانه دانه در جای خود قرار می‌گیرند. در سیستم کپسول پرکن، کپسول‌ها مستقیما وارد ظرف‌ها شده و در جای اصلی خود قرار میگیرند. برای این سیستم کانالی را در نظر گرفته‌اند که کپسول‌ها وارد کانال شده و از آن‌جا مستقیما وارد ظروف شوند.

مرحله پنجم

در این مرحله، درب روی محصول را با ورق آلومینیومی دوخته و اطلاعات موردنیاز را روی آن درج می‌کنند. در مرحله آخر نیز محصولات بسته‌بندی شده را از یکدیگر برش می‌دهند.

سخن پایانی

امروزه کاربرد دستگاه بلیستر بر کسی پوشیده نیست. دستگاهی که در صنایع مختلف به خصوص صنعت دارویی بسیار پر استفاده بوده و حجم عظیمی از کارهای شرکت‌ها را بر دوش می‌کشد. البته بی‌دلیل هم نیست و علت این همه استفاده از دستگاه بلیستر مزایا و قابلیت‌های بسیار آن می‌باشد. اشاره کردیم که این دستگاه امکان تعویض قالب، طراحی مختلف و …. را داشته و ساخت ظروف تا دوخت درب و برش بسته‌ها از دیگر را به تنهایی انجام می‌دهد. ما نیز سعی کردیم به دلیل اهمیت این دستگاه و کاربردهای آن، مقاله‌ای را تهیه کرده و در اختیار شما قرار دهیم. امیدواریم مقاله ما مورد توجه شما قرار گرفته، و شما را در انتخاب دستگاه موردنیازتان راهنمایی کند. مجموعه صنعتگران نیز یکی از عرضه‌کنندگان این دستگاه است، شما می‌توانید برای خرید دستگاه بلیستر به صفحه محصولات این مجموعه مراجعه کنید.

آنچه در این مقاله میخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *