قهوه یکی از محبوبترین نوشیدنیهای دنیاست و افراد زیادی به صورت روزانه قهوه مصرف میکنند. این موضوع کار تولید و بسته بندی قهوه را به دومین تجارت پول ساز دنیا تبدیل نموده است به طوری که امروزه تجارت قهوه بزرگترین تجارت دنیا پس از نفت است. در کشور خودمان نیز قهوه یک نوشیدنی محبوب میان اقشار مختلف جامعه مخصوصا جوانان است. به همین دلیل میتوان گفت این کار در ایران نیز یک شغل پولساز است. راه اندازی کارگاه بسته بندی قهوه یک ایده پرسود برای راه اندازی کسب و کار شخصی است.
بسته بندی قهوه
قهوه به صورت دانههای رست شده یا آسیاب شده در بسته بندیهای شیشهای، نایلونی، مقوایی و فلزی عرضه میشود. بنابر ارزیابیهای انجام شده، حدود 80 درصد بازار ایران را قهوههای فرآوری شده در داخل کشور تشکیل میدهند و تنها 20 درصد سهم محصولات وارداتی است. این موضوع نشان دهنده تقاضای بالا برای قهوههای داخلی است. اگر شما بتوانید قهوه را با بسته بندی مناسب به بازار عرضه نمایید، سود شما تضمین شده است.
بسته بندی مناسب باید از ورود نم و رطوبت به داخل بسته جلوگیری کند تا تازگی و طعم قهوه حفظ شود. داشتن ظاهر جذاب و مشتری پسند نیز از موارد مهم در بسته بندی است که میتواند به افزایش فروش شما کمک کند. شما با راه اندازی کارگاه بسته بندی قهوه میتوانید یک شغل با دوام و با درآمد بالا داشته باشید.
راه اندازی کارگاه بسته بندی قهوه
برای راه اندازی کارگاه بسته بندی قهوه، ابتدا باید مجوزهای مربوطه را از سه سازمان صنایع، سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد اخذ نمایید. سپس میتوانید کار خود را با خرید دستگاههای بسته بندی و همچنین اجاره یا خرید و آماده سازی فضای مورد نیاز جهت راه اندازی کارگاه شروع کنید. شما میتوانید با توجه به میزان سرمایه اولیه مورد نظر، یک تولیدی یا کارخانه بزرگ و یا یک کارگاه کوچک برای این کار راه اندازی نمایید.
دستگاههای بسته بندی مورد نیاز برای کارگاه بسته بندی قهوه
شما باید بسته به نوع بسته بندی که برای قهوه در نظر دارید، دستگاه بسته بندی مورد نیاز خود را خریداری نمایید. برای مثال دستگاهی که برای بسته بندی قهوه تک نفره استفاده میشود با دستگاهی که برای بسته بندی قهوه داخل ظروف شیشهای استفاده میشود متفاوت هستند. بنابراین اولین قدم برای تهیه دستگاههای بسته بندی مورد نیاز، مشخص کردن نوع بسته بندی مورد نظر است. البته در کنار دستگاههای بسته بندی، شما به یک دستگاه برای چاپ تاریخ مثل جت پرینتر نیز نیاز دارید. در ادامه تعدادی از دستگاههای متداول برای بسته بندی قهوه را معرفی مینماییم.
دستگاه بسته بندی ساشه یا تک نفره
یکی از محبوبترین بسته بندیهای قهوه، بسته بندی به صورت مدادی است. این نوع بسته بندی برای قهوههای فوری و تک نفره بسیار ایده آل هستند. در این بسته بندی قهوه فوری به صورت پودر شده در داخل دستگاه ریخته میشود و دستگاه آن را به صورت بستههای تک نفره مدادی بسته بندی میکند. داخل مخزن این دستگاه یک همزن نیز وجود دارد که از به هم چسبیدن قهوه جلوگیری کند.
دستگاه پرکن عمودی
از دستگاه پرکن عمودی برای بستههای بزرگتر قهوه مثل بستههای 100 گرمی یا 500 گرمی استفاده میشود. دستگاه پرکن خود دو نوع دارد:
- دستگاه پرکن پودری برای پودر قهوه
- دستگاه پرکن حجمی برای دانههای قهوه
دستگاههای عمودی تیراژ بالایی دارند و به طور معمول بین 50 تا 60 قطعه در دقیقه را بسته بندی میکنند.
دستگاه سیل القایی
اگر قصد بسته بندی قهوه داخل ظروف شیشهای بسته بندی کنید، به دستگاه سیل القایی برای پلمپ آنها نیاز دارید. این دستگاه واشرهای مخصوص سیل ظروف را به در ظرف چسبانده و بدینترتیب ظرف را پلمپ میکند. بدینترتیب از بیرون ریختن محتویات ظرف و همچنین برخورد قهوه با هوا و از بین رفتن کیفیت و طمع آن جلوگیری میشود. برای آشنایی بیشتر با ویژگیهای این دستگاه و مشاهده انواع آن، به صفحه دستگاه سیل القایی سایت صنعتگران مراجعه نمایید.
دستگاه جت پرینتر
دستگاه جت پرینتر یکی از مهمترین دستگاهها در فرایند بسته بندی تمامی محصولات خوراکی است. چاپ تاریخ تولید و تاریخ انقضاء روی بسته بیند محصولات خوراکی از اهمیت بالایی برخودار است و اکثر افراد به بستههایی که تاریخ تولید و انقضاء نداشته باشند اعتماد نمیکنند. در نیتجه میتوان گفت، عدم درج تاریخ تولید و تاریخ انقضاء روی بسته بندی باعث کاهش فروش و بلعکس درج آنها باعث افزایش فروش محصول شما خواهد شد.
با استفاده از دستگاه جت پرینتر علاوه بر چاپ تاریخ تولید و انقضاء، میتوانید قیمت محصول، نام یا لوگو و یا هرطرحی را وارد حافظه دستگاه نموده و آن را نیز روی بسته بندی چاپ نمایید. در واقع جت پرینتر یک نوع چاپگر پرتابل است که میتواند روی انواع قوطی، پلاستیک، نایلون، سلفون و… عملیات چاپ را انجام دهد. جهت مشاهده انواع مختلف این دستگاه و خرید آن، از صفحه دستگاه جت پرینتر دیدن نمایید.
سود بسته بندی قهوه
با توجه به سرانه مصرف بالای قهوه و بازار داغ این محصول میتوان گفت شغل بسته بندی قهوه سود دهی بالایی دارد. اما به دلیل رقابت بالایی که در این زمینه وجود دارد، نیاز است که حتما محصول خود را در یک بسته بندی با کیفیت و جذاب به بازار عرضه کنید. در این صورت فروش بالایی خواهید داشت و میتوانید علاوه بر بازگشت تمامی سرمایه اولیه، انتظار سود دهی بالا نیز داشته باشید.
هزینه و سرمایه اولیه مورد نیاز
برای محاسبه میزان سرمایه اولیه مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه بسته بندی قهوه، باید تمامی هزینههایی که باید در این راه پرداخت نمایید را در نظر بگیرید. شما میتوانید کار خود را با اجاره یا خرید یک سالن 100 تا 120 متری آغاز کنید. اگر میخواهید کار روست و آسیاب قهوه را نیز خودتان انجام دهید، به یک دستگاه مخصوص روست و یک دستگاه آسیاب صنعتی احتیاج دارید. علاوه بر این یک دستگاه بسته بندی و یک دستگاه جت پرینتر نیز باید تهیه نمایید.
نتیجه گیری
قهوه یکی از پرفروشترین و محبوبترین نوشیدنیها در ایران و جهان است. تجارت تولید قهوه یکی از پرسودترین اشکال تجارت است و پس از نفت، بزرگترین تجارت دنیا به حساب میآید. در نتیجه ورود به این بازار کاری به شدت پرسود است. با راه اندازی کارگاه بسته بندی قهوه شما نیز میتوانید سهمی از این بازار بزرگ داشته باشید. برای این کار ابتدا باید مجوزهای مربوطه را دریافت نمایید. سپس یک محل برای راه اندازی این شغل خریداری یا اجاره نموده و در نهایت دستگاههای مورد نیاز را تهیه کنید.
8 پاسخ
سلام
سلام در خدمتیم
سلام اگه کارآگاه بسته بندی قهوه گاز نداشته باشد مجوز میشه گرفت؟
سلام علی عزیز
این سوالات رو باید از اتحادیه صنف مورد نظر جویا بشید
با تشکر.
سلام من اگر بخوام یک کارگاه راهاندازی کنم بایدچه کار های انجام بدم وازکجا مشاوره بگیرم شرکتی هست راهنمایی بکنه
سلام وقت بخیر
پیشنهاد ما بررسی های میدانی از نوع بازار هدف و بررسی های بودجه و بازدهی هستش که خودتون باید انجام بدید و نیازمند صرف وقت هستش
قاعدتا مشاوره شرکت ها در نهایت به سمت منافع خودشون سوق پیدا میکنه
سلام نگفتید چقدر هزینه و سرمایهگذاری داره وچقدر درامد ،میدونم بستگی به فروش داره ولی چه میزان ارزش افزوده داره
سلام عماد عزیز
همونطور که خودتون اشاره کردید تمام این موارد بستگی به میزان سرمایه اولیه و میزان توقع شما از بازار هدف دارد عدد ثابتی رو نمیشه در نظر گرفت، فقط بصورت کلی میتوان گفت در تمام اصناف واحد های فعال و پر فروش و واحد های در مرحله ورشکستگی وجود دارد، تمام این موضوع بستگی به توانایی ها و تجارب شما دارد
موفق باشید