یکی از بهترین راهها برای بسته بندی درب ظروف استفاده از دستگاه سیل القایی است. این روش بسته بندی برای محصولات شیمیایی تا دارویی و غذایی قابل استفاده است. با فویل سیل القایی می توان درب های پلاستیکی و فلزی را بسته بندی و پلمپ می شوند. ویژگی اصلی این روش نشت ناپذیری و بهداشتی بودن آن است. به همین دلیل است که روز به روز استقبال استفاده از این روش برای پلمپ درب ظروف بیشتر می شود.
نحوه کار فرآیند انجام فویل سیل القایی
روش کار به این صورت است که فویل از یک طرف لایه ای لمینتی و از طرف دیگر ورق فوم یا مقوایی چسبانده می شود. حال این ورق بنا به اندازه درب ظرف بریده شده و به صورت پولک در می آید. این پولک داخل درب ظرف قرار می گیرد. دستگاه پولک آلومینیومی را بر روی دهانه بطری قرار می دهد. این پولک بدون تماس دست بر روی دهانه ظرف قرار می گیرد. به طوری که پولک از طرف لمینیت به سمت دهانه ظرف باشد. از طرف مقوا یا فوم به ته درب قرار می گیرد.
سپس ظرف از زیر هد دستگاه فویل سیل القایی با فاصله تقریبی دو یا سه میلیمترعبور می کند. این دستگاه با امواج الکترومغناطیسی، فویل را گرم کرده و لایه لمینیت نرم شده و به دهانه ظرف می چسبد. این امواج فقط برروی فلز تاثیر گرمایشی دارند به همین علت است که از فویل استفاده می شود. همانطور که گفته شد، مهروموم درب ظرف به روش سیل القایی بدون دخالت دست انجام شد. همچنین با این روش از نفوذ هوا و همچنین نشت مواد داخل ظرف به بیرون جلوگیری می شود.
مزایای استفاده از فویل سیل القایی چیست؟
- استفاده از این روش باعث افزایش سرعت بسته بندی می شود.
- در این روش درب ظروف مهر وموم می شود و هیچ هوایی به داخل آن نفوذ نمی کند.
- به دلیل مهر و موم شدن درب ظرف، ماندگاری محصول نیز بالا می رود.
- مزیت دیگر آن جلوگیری از رسیدن هوا به محصول و حفاظت در برابر فساد محصول است.
- محصول که با این بسته بندی به دست مشتری می رسد، از اصالت آن مطمئن خواهد بود.
کاربرد فویل سیل القایی در صنایع مختلف
این دستگاه در صنایع مختلف کاربردهای بسیاری دارد. در ادامه به معرفی مختصری از کاربرد آن پرداخته می شود.
- درکشاورزی برای بسته بندی کودها و حشره کش ها و مواد شیمیایی استفاده می شود.
- در صنعت ماشین آلات برای بسته بندی روغن موتور و ضد یخ کاربرد دارد.
- در صنعت تولید مواد شیمیایی برای بسته بندی اسیدها و سفیدکننده های خانگی بسیار کاربرد دارد.
- در صنعت لوازم آرایشی برای مهروموم کرم های آرایشی و بهداشتی می توان از دستگاه فویل سیل القایی استفاده کرد.
- تولیدگنندگان موادغذایی همچون شیر، ماست، و روغن، ادویه جات، آب میوه ها و سایر نوشیدنی ها از این دستگاه برای بسته بندی استفاده می کنند.
- در صنعت دارویی برای بسته بندی قوطی های دارویی از دستگاه فویل سیل القایی استفاده می شود.
اطلاعات لازم برای کار با فویل سیل القایی
برق این دستگاه باید به صورت مستقیم و با یک کابل انحصاری سه در یک و نیم و با طول مورد نظر تامین کرد. توجه داشته باشید که نباید از سه شاخه یا تقسیمات دیگری استفاده شود. چون باعث جرقه زدن و خسارات جبران ناپذیری می شود.
کابل نباید زیرپای اپراتور و یا محل عبور و مرور باشد.
قبل از شروع به کار باید از اتصالات محکم کابل ها اطمینان حاصل کرد.
این دستگاه اتصال زمین دارد که در بین دوشاخه آن قرار دارد.
حتما باید محلی که این دستگاه نصب می شود باید چاه EARTH داشته باشد.
در محل هایی که چاه EARTH داشته اند و سیستم برق نوسان نداشته است، کمتر شاهد آسیب به دستگاه بوده ایم.
از طرفی ماهر بودن اپراتور در خراب نشدن دستگاه بسیار تاثیرگذار است.
در ادامه اطلاعات لازم برای شروع کار با دستگاه سیل فول القایی آمده است.
تنظیمات لازم برای شروع کار با دستگاه سیل القایی
گام اول- تنظیم ارتفاع دستگاه و ترازبندی هد دستگاه با ظرف.
در حالت کلی فاصله هد دستگاه تا درب ظرف در حدود دو تا سه میلیمتر است. اما در بعضی موارد زمانی که درب ظرف بزرگ است می توان این فاصله را تا نهایت چهل میلیمتر می تواند باشد. این فاصله باید با سعی و خطا نسبت به سایز ظرف بدست آید. به این نکته باید توجه داشت که اگر این فاصله در هنگام ورود به زیر هد چهار میلیمتر است در زمان خروج نیز همین اندازه فاصله داشته باشد، نه کمتر و نه بیشتر. کل درب ظرف نیز باید در یک تزار و با یک فاصله زیر هد قرار بگیرد. می توان برای اطمینان از تراز بنائی استفاده کرد.
گام دوم- محل قرارگیری دستگاه فویل سیل القایی
باید در باره قرارگیری محل دستگاه در واحد صنعتی و کارگاه خود به نکاتی توجه کرد. در ادامه این نکات آمده اند.
الف) این دستگاه باید با فاصله از دستگاه های دارای الکتروموتور قوی قرار گیرند.
چراکه ایجاد نویز می کنند و تاثیر منفی روی این دستگاه خواهند گذاشت.
ب) دستگاه را در جایی با عبور و مرور کم قرار دهید تا از برخورد فیزیکی با آن جلوگیری شود.
ج) این دستگاه میدان الکترومغناطیسی دارد که برای سلامتی مضر است.
در هنگامی که با این دستگاه کار نمی شود باید در محلی دور از کارکنان و اپراتور قرار داشته باشد. تاثیر میدان الکترومغناطیسی بر روی فردی که در یک متری آن قرار دارد در حدود چهار برابر فردی است که با آن دو متر فاصله دارد.
گام سوم- تنظیم میزان سرعت نقاله
برای درب های کوچک میزان میدان مغناطیسی کمتری بر روی فویل اعمال می شود. بنابراین شاید نیاز باشد که سرعت نقاله را کاهش دهید. ظرف هایی با دهانه های سی تا چهل میلیمتری بر روی نقاله ای که بین پنج تا هشت متر در دقیقه حرکت می کنند، نیاز به تغییر سرعت ندارند. در صورت نیاز به تغییر می توان، توان دستگاه را با دکمه های قدرت آن کم و زیاد کرد. شاید دیگر نیاز به تغییر سرعت نباشد.
نکاتی که باید در زمان استفاده از دستگاه فویل سیل القایی رعایت کرد
نکاتی که تا کنون گفته شد می تواند بسیار برای استفاده از دستگاه کمک کننده باشد. در ادامه مواردی را به صورت موردی آمده است که بهتر است بدانید.
- در زمان شروع به کار سی ثانیه صبر کنید تا ولتاژ دستگاه تثبیت شود.
- برای تغییر قدرت دستگاه، فقط لازم است فشار اندکی به دکمه قدرت بیاورید و با شنیدن صدای تیک، انگشت را از روی کلید بردارید.
- لطفا از بازکردن دستگاه صرف نظر کنید. چون چیزی در داخل آن برای تعمیر وجود ندارد.
در صورت به مشکل خوردن با شرکت سازنده آن تماس بگیرید.
نحوه انتخاب فویل مناسب
پولک ها از چند لایه ساخته شده اند. جنس این لایه ها و میزان ضخامت آن بستگی به جنس ظرف دارد.
تمام پولک ها لایه مشترک آلومینیوم را دارند. ضخامت همین لایه آلومینیوم وابسته به قطر دهانه ظرف و همچنین جنس ظرف متفاوت خواهد بود.
هرچه ضخامت آلومینیوم بیشتر باشد، برای گرم شدن نیاز به میدان الکترومغناطیسی بیشتری دارد.
تاثیر محتویات ظرف بر انتخاب پولک
عامل تاثیر گذار در جنس پولک، ماده ای است که قرار است داخل ظرف نگه داشته شود. به طوری که باید جنس پولک را از دو جنبه مورد بررسی قرار داد. اولین مورد این است که گرمای حاصل از دستگاه فویل سیل القایی تاثیری بر روی محتویات داخل ظرف نداشته باشد. باید توجه داشته باشید که اگر عمل سیل به درستی انجام شود نه بر روی ظرف و نه بر روی لایه لمینیت آنقدر گرما ایجاد نمی کند که به دمای تبخیر برسند. در نتیجه گازی تولید نمی شود که بر روی محصول تاثیر منفی بگذارد. برای آنکه سیل به درستی صورت گیرد باید قدرت دستگاه را پائین نگه داشت. اگر هم قدرت دستگاه بالاست باید سرعت نقاله را افزایش داد.
این مورد باید توسط صنایع بهداشتی، غذایی و داروئی مورد توجه قرار گیرد. در این صنایع هرگز نباید دمای سیل کردن به حدی افزایش یابد که موجب تبخیر و آب شدن دهانه ظرف و یا لایه لمینیت پولک شود. مورد بعدی نوع و جنس محصول بر انتخاب پولک تاثیر می گذارد. به عنوان مثال سم یا اسید و بنزین که از مشتقات شیمیایی هستند حالت خورندگی دارند. بنابراین ممکن است بعد از سیل کردن به درستی بسته بندی و مهرو موم شوند. اما با بازکردن درب ظرف، ببینیم که کمی از پولک خورده شده است. بنابراین حتما در زمان خرید پولک، در وب سایت به دنبال موارد سازگار با آن نوع و جنس پولک باشید. با این کار می توانید این مواد اسیدی و خورنده را سیل کرده و برای مدتها بدون هیچ مشکلی نگهداری کنید.
فیلم کارکرد دستگاه سیل القایی دستی
جمع بندی
فرایند سیل القایی برای بسته بندی و پلمپ درب ظروف انجام می شود. دستگاه سیل القایی با گرمایش کنترل شده ای که از هد دستگاه به پولکی که بر روی دهانه ظرف است، منتقل می شود و باعث پلمپ درب ظرف می شود. این روش بسته بندی بسیار مورد استفاده و استقبال صنایع مختلفی قرار گرفته است. چون از نفوذ هوا و گرد و غبار به داخل ظرف جلوگیری می کند. همچنین مصرف کننده از اصل
بودن محصول و جعلی نبودن آن مطمئن می شود. از این دستگاه می توان برای پلمپ درب های ظروف پلی اتیلن، شیشه، فلزی و پلاستیکی استفاده کرد. برای تهیه دستگاه فویل سیل القایی می توانید با کارشناسان ما در شرکت صنعتگران تماس بگیرید. می توانید با مشاوره با شرکت صنعتگران بهترین دستگاه فویل سیل القایی را با قیمت مناسب تهیه کنید.