دستگاه سیل القایی نوعی دستگاه بسته بندی است که برای پلمپ درب بطریها و ظروف پلاستیکی و شیشهای مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه یک ورق از جنس آلومینیوم یا فویل را به دهانه ظرف چسبانده و از بیرون ریختن محتوای آن و همچنین ورود آلودگی به داخل ظرف جلوگیری میکند. در ادامه به آموزش کار با دستگاه سیل القایی صنعتگران میپردازیم.
اصول کار و نحوه عملکرد کلی دستگاه سیل القایی
دستگاه سیل القایی بر اساس تابش امواج الکترومغناطیسی بر روی لایهای بسیار نازک از فویل آلومینیومی (در حدود 30 تا 40 میکرون و یا سه تا چهار صدم میلیمتر) عمل میکند. در زیر این لایه آلومینیومی، پوشش مخصوصی از مواد متناسب با جنس ظرف قرار دارد که در اثر تابش الکترومغناطیسی آب شده و آلومینیوم را به دهانه ظرف میچسبانند. این تابش تاحدودی مشابه تابشی است که در مایکروفرهای خانگی استفاده میشود ولی برخی مشخصات آن با تابش مایکروفرها تفاوت دارد.
تابش امواج الکترومغناطیسی بر روی فویل آلومینیومی، باعث گرم شده فویل در مدت زمان بسیار کوتاهی میشود. این اتفاق باعث میشود لایه مخصوص زیر آن نیز گرم شده و به نزدیک درجه ذوب برسد. همزمان این گرما، دهانه ظرف را که در تماس با فویل است گرم میکند و به این ترتیب دهانه ظرف و فویل به همدیگر چسبیده و پیوند محکمی را ایجاد میکنند.
این پیوند به قدر محکم است که امکان نشت و نفوذ مواد و محتویات داخل ظرف به بیرون از آن به هیچ وجه وجود ندارد. مجموع این عملیات را به انگلیسی سیل کردن و به فارسی درز بندی یا آب بندی میگوییم. این نوع درز بندی مزایای زیادی دارد که از جمله آن میتوان به پایداری مواد داخل ظرف از نظر فساد پذیری و خراب شدن و جلوگیری از تقلب و حفظ اصالت محصول اشاره کرد.
نکات مهم در هنگام کار با دستگاه سیل القایی صنعتگران
مهمترین نکته این است که روش سیل القایی را فقط برای ظروف غیر فلزی میتوانیم استفاده کنیم (مانند انواع ظروف پلاستیکی، PET ،PP و شیشه و…). در واقع میتوان گفته که مهمترین محدودیت ما در این روش آن است که نه درب و نه ظرف نمیتوانند فلزی باشند. زیرا در حین تابش امواج اگر ظرف یا درب آن فلزی باشد، به دلیل اینکه ضخامت خیلی بیشتری از فویل آلومینیومی دارند، خیلی زودتر و شدیدتر از فویل گرم میشوند و عملا امکان انجام سیل را به ما نمیدهند.
نکته مهم دیگر آنکه بر روی فویل آلومینیومی، مابین فویل و درب ظرف، باید عایقی قرار دهیم. چرا که وقتی فویل گرم میشود، امکان دارد فویل به درب ظرف بچسبد. در این صورت هنگامی که مصرف کننده نهایی میخواهد درب را باز کند، فویل که به درب چسبیده نیز پاره میشود و احتمال ریزش ناخواسته محتویات ظرف خیلی زیاد است. به همین دلیل در زمان تولید واشرهای آلومینیومی سیل القایی، یک لایه مقوا یا فوم یا پی وی سی را نیز به سطح بالایی آلومینیوم میچسبانند تا در زمان سیل کردن آلومینیوم به درب نمیچسبد. این لایه پس از عملیات سیل به راحتی از روی فویل جدا شده و هیچ آسیبی را به آن وارد نمیکند.
راه اندازی و آغاز کار با دستگاه سیل القایی صنعتگران
دستگاه سیل القایی دستی دو قسمت بدنه اصلی و هد دارد که شکل ظاهری آن را در تصویر بالا مشاهده میفرمایید. این دستگاه با برق 220 ولت تک فاز کار میکند و در حالت استاندارد برای ظروف با دهانه های از 20 تا 90 میلیمتر مناسب است . نوع دهانه بزرگ تولیدی ما نیز برای ظروف 60 تا 150 میلیمتر نیز مناسب است. ضمن اینکه مجموعه صنعتگران امکان ساخت دستگاه با توان ها و هد های خاص هم دارد. برق مصرفی دستگاه نیز متناسب با استفاده از آن متفاوت است و در حالت کار تا 6 آمپر جریان لازم دارد. در قسمت جلویی دستگاه مانیتور ودکمه – کلیدهایی تعبیه شده است. در زیر تصویر آن را مشاهده میکنید.
در سمت چپ و بالای مانیتور شمارشگر کارکرد دستگاه قرار دارد و در پایین آن نمایشگر زمان عمل سیل کردن که با دکمه های فلش رو به بالا و پایین قابلیت کم و زیاد شدن دارد. در سمت راست و بالای مانیتور حرف پی انگلیسی که مخفف Power (قدرت است را مشاهده میکنید که در مقابل آن عدد صد قرار دارد. این عدد نشان میدهد که اگر دکمه استارت را بزنید، دستگاه با حداکثر توان و زمان نشان داده شده کار خواهد کرد.
ویژگیهای دستگاه سیل القایی صنعتگران
نوآوری گروه صنعتگران در ساخت این دستگاه همین نکته مهم است که شما
ضمن تنظیم زمان سیل، امکان تنظیم توان دستگاه را هم دارید. تا به امروز هیچ یک از دستگاههای خارجی و داخلی چنین قابلیتی ندارند. بعضی اوقات پیش میآید که اگر شما زمان را روی هشت دهم ثانیه تنظیم کنید، فویل میسوزد و دود میکند (که روی محصول داخل آن تاثیر بدی میگذارد). همچنین اگر روی هفت دهم ثانیه بگذارید، یا سیل نمیشود یا فقط قسمتی از فویل میچسبد و در نتیجه مواد نشت خواهد کرد.
در چنین مواردی شما میتوانید با استفاده همزمان از تغییر قدرت دستگاه و زمان سیل کردن، به نتیجه کاملا مطلوب برسید. در مثال فوق شما میتوانید زمان را روی هشت دهم ثانیه قرار داده و سپس قدرت دستگاه را از 100 به 50 کاهش دهید و این بار بدون سوختن فویل، به طور کامل عملیات سیل را انجام دهید. برای تنظیم قدرت دستگاه سیل القایی صنعتگران، دکمه Number را برای دو ثانیه نگه دارید و سپس بدون اینکه انگشت خود را از روی دکمه Number بردارید، فلشهای بالا یا پایین را فشار دهید تا قدرت کم یا زیاد شود.
دستگاه دو کلید شروع به کار، یکی روی پنل جلو و دیگری روی دسته هد دارد که بشکلی مشابه کار میکنند. برای شروع بکار فقط یکبار دکمه را بزنید و رها کنید، فارغ از زمانی که انتخاب کرده اید، تا پایان سیل کردن، نیازی به فشردن دکمه نیست. نکته مهم در موقع سیل کردن آن است که مرکز درب ظرف شما با مرکز هد دستگاه باید کاملا منطبق باشند. در غیر این صورت مقدار تابش میدان یکنواخت نخواهد بود و قسمتی از فویل را کم و قسمتی دیگر را زیاد گرم خواهد کرد. روی پنل جلویی سه عدد چراغ هشدار وجود دارد که برای نمایش دما، ولتاژ و جریان در نظر گرفته شدهاند. با تغییر این پارامترها، چراغهای تعبیه شده به رنگ قرمز درآمده و دستگاه تا برطرف شدن مشکل کار نخواهد کرد.
ویدیو آموزش کار با دستگاه سیل القایی صنعتگران
در این ویدیو آموزشی نحوه کار دستگاه سیل القایی صنعتگران را به صورت کامل آموزش دادیم. شما میتوانید با مشاهده این ویدیو آموزشی با مشخصات فنی دستگاه سیل القایی، نحوه کار با دستگاه، اصول نگهداری و همین طور فراینده سیل کردن آشنا بشید. اگر بعد از مطالعه مطلب و مشاهده ویدیو کار با دستگاه سیل القایی همچنان سوال یا مشکی دارید میتوانید از در قسمت کامنت میتوانید با ما به اشتراک بزارید.