دستگاه بسته بندی صنعتگران | فروش دستگاه های بسته بندی

واحد فروش 66941540-021

سلفون

سلفون چیست و چه انواعی دارد؟

میانگین: 5 - تعداد رای‌ها: 1

پاکیزگی و بهداشت مواد غذایی که استفاده می‌کنیم و اصالت و سلامت کالا‌هایی که خریداری می‌کنیم، رابطه مستقیمی با بسته‌بندی آن‌ها دارد. بسته‌بندی از ورود گرد و غبار یا رطوبت به داخل محصول جلوگیری کرده و شما را از سلامت و نظافت کالایی که خریداری می‌کنید مطمئن می‌سازد. بسته بندی با موارد متعددی انجام می‌شود و یکی از موارد پر استفاده در بسته‌بندی محصولات، سلفون است. در این مقاله سعی شده است، سلفون، مزایای آن و انواع آن را توضیح داده و شما را با کاربرد و مزایای انواع سلفون آشنا کنیم. پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی با این محصول پرکاربرد تا انتهای مقاله ما با همراه باشید.

سلفون چیست؟

سلفون فیلمی شفاف از جنس سلولز است. سلولز پلیمری طبیعی است که از خمیر کاغذ یا خرده پنبه به وجود می‌آید و تحت تاثیر تغییر شیمیایی به ماده سلفون تبدیل می‌شود. از سلولز در ساخت پارچه، نخ، پلاستیک، رنگ و … استفاده می‌شود. البته امروزه از ترکیب‌های دیگری مثل پلیمر پلی اتیلن، پلی وینیلیدین کلراید و … نیز برای ساخت فیلم پلاستیکی استفاده می‌شود. ویسکوز هم یکی از محلول‌های سلولزی است که از ترکیب سلولز، کربن دی سولفید و سودای تند ایجاد شده و از آن برای ساخت فیلم پلاستیکی استفاده می‌شود.

سلفون‌ها مقاومت بالایی در برابر ورود گرد و غبار، هوا و رطوبت به داخل محصول و موادغذایی داشته و مورد مناسبی برای نگهداری محصولات می‌باشد. ذکر این نکته هم حائز اهمیت است که سلفون‌ها به دلیل استفاده از سلولز و پلیمرهای طبیعی با محیط سازگار بوده، در محیط تجزیه می‌شوند و تهدیدی برای طبیعت به‌شمار نمی‌آیند. این فیلم‌های پلاستیکی در طولانی‌ترین مدت خود تا یک ماه تجزیه می‌شوند در حالی که فیلم‌های پلاستیکی که از پلیمرهای مصنوعی ساخته شده‌اند، ممکن است تا چندین ماه در محیط باقی مانده و تجزیه نشوند.

انواع سلفون بسته بندی

سلفون‌ها انواع متفاوتی داشته و هر کدام با توجه به کاربرد و مصارفی که دارند در صنعت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. از انواع سلفون‌ها می‌توان به شیرینگ، استرچ غذایی و وکیوم اشاره کرد. در ادامه مقاله به توضیح و کاربرد انواع سلفون خواهیم پرداخت.

سلفون شیرینگ

سلفون شیرینگ

 

یکی از انواع سلفون، شیرینگ است. شیرینگ سلفونی شفاف و نازک است که در اثر حرارت جمع شده و به اطراف محصول می‌چسبد. این‌کار توسط دستگاه‌ شیرینگ انجام می‌شود، به این صورت که کالا در سلفون شیرینگ قرار گرفته و داخل دستگاه گذاشته می‌شود. دستگاه حرارتی را به سلفون شیرینگ منتقل می‌کند، با این کار سلفون به محصول چسبیده و دور محصول را می‌پوشاند.

معمولا سلفون شیرینگ برای بسته‌بندی چند محصول در کنار هم و به شکل پک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع سلفون پوشش کامل و مستحکمی ایجاد می‌کند و به راحتی پاره نمی‌شود و این مزیتی است که بسیاری از تولیدکنندگان را به استفاده از شیرینگ سوق می‌دهد. شیرینگ‌ها با توجه به نوع کالا و وضعیت آب و هوایی مناطق مختلف، جنس‌های متفاوتی دارند. برای مثال ممکن است در مناطقی که بارش و رطوبت بالایی وجود دارد از شیرینیگ‌هایی با ضخامت و استحکام بیشتر استفاده شود.

از انواع شیرینگ‌ها می‌توان به پلی الفین (POF) و پی وی سی (PVC) اشاره کرد. PVC جنسی نسبتا سخت و سفت دارد و معمولا به عنوان روکش روی ظروف کشیده می‌شود. پی الفین جنسی نرم‌تر از PVC دارد و قابلیت کشسانی و انعطاف بیشتری دارد و برای پک کردن و بسته‌بندی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مثال این نوع شیرینگ می‌توان به بسته‌بندی نوشابه، آب معدنی و … اشاره کرد. قابلیت چاپ و طراحی روی شیرینگ‌ها نیز وجود دارد و شما می‌توانید برند یا طرح دلخواه خود را روی سلفون چاپ کرده و همراه با پک کردن محصول خود برندتان را نیز تبلیغ کنید. اگر به دنبال تبلیغ برند یا زیبایی بسته‌بندی خود هستید و اطلاعی از طراحی بسته‌بندی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله طراحی بسته بندی را مطالعه کنید.

انواع رول سلفون شیرینگ

شیرینگ‌ها از نظر رول و بسته‌بندی در دستگاه به سه دسته روده‌ای یا ساده، تک‌لا و بغل‌باز تقسیم می‌شوند که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم و توضیح مختصری برای هر کدام خواهیم داد:

  • رول‌های ساده یا روده‌ای: در این مدل رول‌ها، سلفون شیرینگ را به اندازه دلخواه برش زده و محصول را درون سلفون شیرینگ قرارمی‌دهند. بعد از این مرحله با بستن ابتدا و انتهای سلفون آن را داخل دستگاه شیرینگ پک قرار می‌دهند تا حرارت دیده و به اطراف محصول بچسبد.
  • رول‌های تک لا: در رول‌های تک لا، محصول را بین رولی که در بالا و پایین دستگاه وجود دارد، قرار می‌دهند و دستگاهشیرینگ آن را پک می‌کند.
  • رول‌های بغل باز: در این مدل رول، محصول از نقطه باز سلفون شیرینگ وارد شده و درون دستگاه قرار می‌گیرد تا توسط دستگاه حرارت دیده و جمع شود.

سلفون استرچ غذایی

استرچ غذایی

 

یکی دیگر از انواع سلفون‌هایی که کاربرد زیادی در مواد غذایی دارد، سلفون استرچ غذایی است. این سلفون شفاف، به دلیل کشش و چسبندگی بالا و قیمت مناسبی که دارد،  بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. ضخامت استرچ غذایی نسبت به شیرینگ کمتر است و علت آن هم قابلیت کشسانی و چسبندگی آن می‌باشد اما خاطر نشان می‌کنیم که ضخامت کمتر این محصول مانعی برای مقاومت آن نیست و استرچ غذایی، مقاومت بالایی در برابر رطوبت، گرد و غبار و … دارد. استرچ غذایی با پوشش مواد غذایی از ورود هوا به داخل ظرف غذا یا مواد غذایی جلوگیری کرده و مانع از ایجاد کپک بر روی مواد غذایی یا تغییر رنگ و بوی آن می‌شود. یکی دیگر از مزایای این سلفون، جذابیتی است که استرچ غذایی با استفاده از دستگاه سلفون کش به محصول شما می‌بخشد.

مواد غذایی بسته‌بندی شده با استرچ غذایی، ظاهری جذاب و شفاف به خود می‌گیرد و خریدار را در خرید محصول ترغیب می‌کند. همچنین خریدار با دیدن پوشش سلفونی مواد غذایی می‌تواند از سلامت و بهداشت مواد مورد نیاز خود مطمئن شده و میل و رغبت بیشتری به خرید محصول از شما نشان دهد. بالعکس اگر استرچ غذایی شفاف نباشد به راحتی مورد توجه خریدار قرار نگرفته و فروش محصول شما را با مشکل همراه می‌سازد. البته این موضوع فقط به مراکز خرید و فروشگاه‌ها محدود نشده و شما می‌توانید با دستگاه سلفون کش خانگی طراوت و زیبایی را به مواد غذایی خانه خود نیز هدیه دهید.

انتخاب استرچ غذایی با کیفیت نیز بسیار ضروری است. سلفون به طور مستقیم با مواد غذایی در ارتباط است و در صورت خرید سلفون استرچ بی‌کیفیت سلامت شما تهدید می‌شود. نکته قابل ذکر دیگر اینکه در خرید استرچ غذایی به کشسانی و چسبندگی محصول توجه کنید. در صورت عدم چسبندگی مناسب، هوا و رطوبت به داخل مواد غذایی نفوذ کرده و موجب کپک‌زدگی آن می‌شود. استرچ‌های غذایی معمولا در ضخامت 7 تا 38 میکرون و در عرض 10، 20 و 50 سانتی متر است که سلفون‌های با عرض 50 سانت و ضخامت 10 میکرون پرمصرف‌ترین سایز از سلفون استرچ است. سلفون کردن محصولات هم با دستگاه سلفون کش صنعتی انجام می‌گیرد و هم می‌توان آن را به کمک دستگاه های خانگی انجام داد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع سلفون کش دستی و اتوماتیک

سلفون وکیوم

سلفون وکیوم

 

وکیوم کالا به معنی تخلیه هوای کامل درون یک کالا می‌باشد. سلفون وکیوم، هوای داخل محصول یا مواد غذایی را گرفته و کاملا به محصول می‌چسبد به گونه‌ای که ورود گرد و غبار، میکروب، رطوبت و …را ناممکن می‌سازد. همچنین وکیوم کردن و گرفتن هوای داخل مواد غذایی، موجب می‌شود که آن‌ها برای مدت زیادی بدون تغییر رنگ، سالم و تازه باقی بمانند. سایز این سلفون معمولا 90 تا 130 میکرون است و این سلفون از ویژگی برچسب زدن و چاپ کردن نیز برخوردار است. وکیوم کردن با دستگاه‌ بسته بندی وکیوم انجام می‌شود، اما اگر تمایل به وکیوم کردن محصولات در خانه داشتید، می‌توانید اینکار را با جاروبرقی نیز انجام داده و هوای داخل پلاستیک را مکش کنید.

سلفون وکیوم از پلی امید ساخته شده، سه لایه است و دارای انواع مختلفی می‌باشد. وکیوم شفاف، متالایز، و یک رو شفاف و یک رو متالایز از انواع کیوم ها هستند. مواد غذایی مثل ماهی، سوسیس، کالباس، ترشی و … که اغلب در یخچال نگه‌داشته می‌شوند معمولا با وکیوم شفاف بسته‌بندی می‌شوند و مواد غذایی مثل ادویه جات، خشکبار و تنقلات و … معمولا با وکیوم متالایز بسته‌بندی می‌شوند. وکیوم متالایزی به شکل فویل آلومینیومی است. یکی از علل استفاده از وکیوم متالایز و آلومینیومی به فاسد شدن محصولاتی که خارج از یخچال و در محیط نگه داشته می‌شوند، مربوط می‌شود. زیرا برخی محصولات مثل تنقلات ممکن است با قرار گرفتن در معرض نور فاسد شده و قابل استفاده نباشند.اگر مواد غذایی فاسدشدنی نباشد یا در مقابل نور مستقیم خورشید قرار نگیرند، استفاده از وکیوم شفاف نیز بلا مانع است و مشتری را در خرید محصول آگاه‌تر می‌سازد.

کلام پایانی

بر آن بودیم تا در این مقاله سلفون و انواع آن را توضیح داده و مزایا و کاربرد هر یک را بیان کنیم. از آنجایی که حفظ و سلامت کالاهای صنعتی و مواد غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است و با ورود رطوبت و گرد و غبار و نور خورشید ممکن است ماده غذایی دیگر مورد استفاده نباشد یا کالای صنعتی دیگر قابلیت استفاده نداشته باشد، استفاده از انواع سلفون و بسته‌بندی آن اهمیت بالایی پیدا می‌کند.

البته کیفیت و صحت سلفون مورد استفاده نیز موضوعی بااهمیت است. در صورت استفاده از مواد نامرغوب خصوصا در استرچ غذایی ممکن است سلامتی انسان تهدید شده و موجب بروز بیماری برای او شود. همانطور که گفته‌شده اکثر سلفون‌ها قابلیت چاپ دارند و شما می‌توانید برند خود را روی بسته‌بندی و سلفون مصرفی خود نیز چاپ کنید. امید است که مقاله ارائه شده، مورد توجه شما قرار گرفته باشد و شما را در انتخاب سلفون مناسب با محصولتان یاری کند. شما برای بسته‌بندی کالاهای خود از کدام سلفون استفاده می‌کنید؟ فکر می‌کنید کدام نوع از سلفون‌ها بهتر و کاربردی‌تر است؟ آیا سلفون دیگری غیر از موارد گفته شده می‌شناسید؟ لطفا نظرات خود را در زیر همین پست با ما به اشتراک بگذارید.

آنچه در این مقاله میخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *