آموزش کار با دستگاه دوخت ریلی

آموزش کار با دستگاه دوخت ریلی

میانگین: 5 - تعداد رای‌ها: 17

دستگاه دوخت ریلی یکی از محبوب‌ترین و پر استفاده‌ترین دستگاه‌های بسته بندی به حساب می‌آید. این دستگاه برای دوخت انواع پاکت‌ها و بسته‌های پلاستیکی کاربرد دارد. در این مطلب به آموزش کار با دستگاه دوخت ریلی می‌پردازیم.

اتصال کابل برق دستگاه دوخت ریلی

در سمت راست دستگاه یک درگاه مخصوص اتصال کابل برق وجود دارد. از طریق این کابل برق مورد نیاز دستگاه تامین می‌شود.

فیوز دستگاه دوخت ریلی

در قسمت پایینی درگاه اتصال کابل برق، یک بخش جدا شونده‌ای وجود دارد که داخل آن فیوز دستگاه دوخت ریلی قرار گرفته است. این قطعه دستگاه شما را در برابر اتصالی محافظت می‌کند. اگر به هر دلیلی پس از اتصال کابل برق دستگاه روشن نشد، ابتدا اقدام به بررسی فیوز آن کرده و از سالم بودن آن اطمینان حاصل نمایید.

راه اندازی نوار نقاله دستگاه

پس از خارج نمودن دستگاه از جعبه و هنگام راه اندازی آن برای اولین بار ممکن است متوجه این موضوع شوید که نوار نقاله دستگاه شما حرکت نمی‌کند. علت این اتفاق این است که شفت مخصوص اتصال نوار نقاله متصل نشده است. زیرا امکان دارد در هنگام حمل و نقل ضربه‌هایی به دستگاه وارد شود و از آنجایی که این شفت بسیار حساس است امکان شکستن آن در حین حمل و نقل وجود دارد. به همین دلیل این شفت بسته نمی‌شود و شما باید پس از راه اندازی دستگاه آن را ببندید.

شما می‌توانید به راحتی ابتدا خار مشکی رنگی که سمت دستگاه است را با دست به بالا ببرید و در راستای خار نوار نقاله نگه دارید. سپس آن را به جلو کشیده تا کاملا داخل یکدیگر قرار بگیرند. در نهایت به وسیله یک پیچ گوشتی پیچ روی خار مشکی رنگ را سفت نمایید. بعد از انجام این مراحل، هنگام روشن شدن دستگاه، نوار نقاله نیز شروع به گردش می‌کند.

تنظیم نمودن نوار نقاله

برای جلو یا عقب کردن نوار نقاله؛ باید پیچ‌های مشکی پلاستیکی که در اطراف دستگاه هستند را باز نموده و سپس نوار نقاله را به بیرون بکشید و یا به داخل هل بدهید.

برای بالا یا پایین نمودن نوار نقاله؛ باید پیچ‌های مشکی پلاستیکی که در جلو دستگاه هستند را باز نموده و سپس نوار نقاله را بالا ببرید و یا به پایین فشار بدهید.

کار با پنل دستگاه دوخت ریلی

پنل دستگاه از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است. اولین قسمت دکمه‌های روشن و خاموش کننده دستگاه است. وقتی مقابل دستگاه می‌ایستید، اولین دکمه از سمت چپ دکمه پاور است که به وسیله آن دستگاه به طور کلی روشن و خاموش می‌شود. در واقع اگر دکمه پاور خاموش باشد هیچ کدام از دکمه‌های دیگر کار نمی‌کنند.

دکمه دوم دکمه هیتر است که وظیفه روشن و خاموش کردن سیستم گرمایشی دستگاه را دارد. پس از روشن نمودن این دکمه صفحه دیجیتالی سمت راست پنل نیز روشن می‌شود که با استفاده از آن می‌توانید دمای المنت‌های دستگاه را تنظیم کنید. در ادامه توضیحات بیشتری راجع به این صفحه دیجیتالی خدمتتان تقدیم خواهیم نمود.

دکمه سوم دکمه فن دستگاه است. با روشن نمودن این دکمه فن خنک کننده دستگاه روشن می‌شود. حتما باید در تمام مدت زمان استفاده از دستگاه دکمه فن روشن باشد. در غیر این صورت امکان سوختن و خرابی المنت‌های دستگاه وجود دارد.

در گوشه دیگر پنل یک دکمه بزرگ قرمز رنگ وجود دارد به نام دکمه Emergency. اگر پاکت داخل دستگاه گیر کند و یا به هر دلیلی یک اتفاق ناگهانی رخ بدهد، با فشار دادن این دکمه جریان برق دستگاه به طور کلی قطع می‌شود. برای اینکه مجددا برق دستگاه وصل شود، دکمه Emergency را در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا مجددا به جای قبلی خود بازگردد.

یک پیچ تنظیم نیز روی پنل با رنگ طوسی وجود دارد که به آن دیمر نیز گفته می‌شود. با استفاده از این پیچ شما می‌توانید سرعت نوار نقاله و دستگاه را کم یا زیاد کنید. هرچه از سرعت‌های بالاتر استفاده کنید عمر مفید موتور دستگاه شما بیشتر خواهد بود.

روی بخش دیجیتالی دستگاه که وظیفه تنظیم دمای المنت‌های دستگاه را دارد، دو عد با رنگ‌های قرمز و سبز و سه دکمه برای تنظیم دما مشاهده می‌کنید. عدد قرمز رنگ نشان دهنده دمای فعلی دستگاه است. عدد سبز رنگ دمای درخواستی شماست که می‌توانید با استفاده از سه دکمه یاد شده آن را کم یا زیاد کنید.

طریقه روشن و خاموش نمودن دستگاه

برای روشن کردن دستگاه کار دشواری را پیش رو ندارید. ابتدا هر سه دکمه موجود روی پنل دستگاه را روشن کنید و سپس دما و سرعت دستگاه را تنظیم کنید. در این مرحله باید چند لحظه صبر کنید تا المنت‌های دستگاه گرم شوند. سپس می‌توانید عملیات دوخت را انجام دهید.

اما برای خاموش کردن دستگاه ابتدا باید دکمه هیتر دستگاه را خاموش نمایید. سپس به همان میزانی که برای گرم شدن المنت‌ها در زمان روشن کردن صبر نمودید باید منتظر بمانید تا دستگاه دستگاه سرد شود. پس از سرد شدن دستگاه می‌توانید دکمه فن و پاور دستگاه را نیز خاموش نمایید.

تنظیم سرعت نوار نقاله

سرعت نوار نقاله دستگاه دوخت ریلی را می‌توان تنظیم کرد. با استفاده از دیمر یا پیچ تنظیمی که روی پنل دستگاه وجود دارد، می‌توانید سرعت چرخش نوار نقاله را کم یا زیاد کنید.

* توجه نمایید: سرعت دستگاه را نباید بیش از حد کم کنید. زیرا سرعت‌های پایین باعث تحت فشار بودن موتور دستگاه شده و ممکن است پس از مدتی موتور دستگاه بسوزد. هرچه از سرعت‌های بیشتر استفاده کنید عمر مفید موتور دستگاه شما بیشتر می‌شود. *

سرعت چرخش نوار نقاله و دستگاه ارتباط مستقیمی با دمای المنت‌ها دارند. زیرا هرچه سرعت بیشتر باشد، لبه‌های بسته شما زمان کمتری با المنت‌ها در تماس است؛ همچنین هرچه سرعت کمتر باشد، لبه‌های بسته مدت زمان بیشتری با المنت‌ها در تماس هستند و نیاز به دمای کمتری دارند.

افزایش فشار پرس

اگر احساس نمودید بعد از مدتی مقدار عاجی که روی پاکت شما انداخته می‌شود کم شده است، می‌توانید پیچ پلاستیکی مشکی رنگی که بالای دستگاه وجود دارد را یک یا دو دور سفت نمایید تا میزان عاجی که روی پاک انداخته می‌شود بیشتر شود.

جدا نمودن محافظ دستگاه و تعویض تسمه‌ها

برای تعویض تسمه‌ها و حتی پارچه نسوزهای دستگاه، ابتدا باید محافظ دستگاه را جدا نمایید. برای جدا نمودن محافظ دستگاه باید پیچ‌های روی آن را با استفاده از پیچ گوشتی مقداری باز نمایید و سپس محافظ را به بیرون بکشید.

برای تعویض تمسه‌ها ابتدا سرعت دستگاه را کم نموده و سپس تسمه را به آرامی به سمت بیرون بکشید. برای هر دو تسمه همین مراحل را باید طی کنید. برای جا انداختن تسمه نیز دستگاه را با سرعت کم روشن می‌کنیم. ابتدا سمت چپ و سپس سمت راست تسمه را جا می‌اندازیم.

تعویض پارچه نسوز

برای تعویض پارچه نسوز به مانند تسمه ابتدا باید محافظ دستگاه را جدا کنید. پس از جدا نمودن محافظ، گیره‌های بالای فک دستگاه را بچرخانید تا فک‌ها از هم فاصله بگیرند. سپس دو طرف پارچه را به سمت داخل فشار می‌دهیم تا پارچه آزاد شده و سپس آن را بیرون می‌کشیم. هم برای پارچه بالایی و هم برای پارچه پایینی باید همین مراحل را طی نمایید.

برای جا انداختن پارچه نسوز، هنگامی که دستگاه خاموش است پارچه را دقیقا مانند زمان جداکردن در جای خود قرار می‌دهیم؛ سپس برای چند لحظه دستگاه را با سرعت کم روشن می‌کنیم تا پارچه دقیقا سر جای خود قرار بگیرد.

نحوه اتصال تاریخ زن

تاریخ زن قابل اتصال به دستگاه دوخت ریلی، تاریخ زن هکی است که به شکل یک غلتک فلزی است. داخل دستگاه دوخت ریلی یک غلتک مشکی وجود دارد که می‌توانید با استفاده از یک پیچ گوشتی، پیچ آن را باز نموده و آن را جدا کنید. سپس حروف مورد نظر خود را داخل تاریخ زن بچینید و آن را به وسیله یک پیچ، دقیقا در همان جای غلتک سفت نمایید.

* توجه *: میز دستگاه دوخت ریلی به همراه دستگاه ارائه نمی‌شود؛ بلکه صورت اختیاری و با پرداخت هزینه جداگانه قابل خریداری است.

 

مطالب زیر به شما پیشنهاد می‌شود:

آموزش کار با دستگاه بسته بندی

آموزش کار با دستگاه وکیوم صنعتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *